Bedste gamer skærm – Styr på udstyret

bedste gamer skærm

En god skærm er så utrolig vigtig når der spilles Counter Strike, Fortnite, Apex Legengs og andre konkurrenceprægede spil. Hvis du endnu ikke har sat dig ind i hvilke specs en god gaming-skærm skal have, så er det nu at du skal læse med!

For at kunne køre de korrekte skærmindstillinger til dine yndlingsspil, så er det vigtigt at have den rette skærm. Du vil blive savet over af dine modstandere, hvis du endnu ikke har styr på noget så basalt som en ordentlig skærm.

Bedste gaming skærm til prisen

MSI 24″ Skærm Optix G241

Frame rate: 144 Hz.

Responstid: 1 ms.

Opløsning: 1920×1080 FullHD

Pris: Under 2000 kr.

MSI Optix G241 er en solid all-round gamer-skærm, som har alt hvad du skal bruge for at tage dit spil til det næste niveau. Flot design, gode specs og en fantastisk lav pris – Det fås ikke bedre.

Absolut bedste skærm til gaming (Premium kvalitet)

ASUS 24″ Skærm ROG STRIX XG258Q

Frame rate: 240 Hz.

Responstid: 1 ms.

Opløsning: 1920×1080 FullHD

Pris: Under 3000 kr.

ASUS ROG STRIX XG258Q er pt. noget af det bedste markedet har at byde på. Skærmen er 100% optimeret til professionel gaming og har desuden et vanvittigt fedt design med mange fede features.

Det afspejler sig også i prisen, så denne skærm er kun til dem der overhovedet ikke vil gå på kompromis, når det handler om gaming.

De vigtige skærm specifikationer til gaming

Køber du en af ovenstående computerskærme, så er du allerede langt foran dine venner og fjender. Vil du gerne vide hvorfor det er 2 helt suveræne gaming skærme, så lad hurtigt lige kigger på hvilke specs der er særligt vigtige.

Hertz (Hz)

Dette er det absolut vigtigste, når du leder efter din nye skærm. Antallet af hertz svarer til hvor mange billeder pr. sekund skærmen er i stand til at vise. Det giver sig selv at du har en fordel, hvis du kan se 144 billeder pr. sekund og din modstander kun kan se 60 pr. sekund.

144 Hz er optimalt og et absolut minimumskrav, når du spiller som fx CSGO. Sidder du stadig og spiller på en gammel 60 Hz skærm, så er det med at få fingeren ud.

Det næste skridt er at anskaffe sig en 240 Hz skærm, som er hvad de fleste professionelle bruger. Der er meget diskussion om hvorvidt mennesket overhovedet kan kapere de 96 ekstra billeder pr. sekund, men ønsker man det bedste af det bedste, så skal man have sig en 240 Hz skærm.

Husk at du også skal have en computer, som kan kører spillet i +144 FPS (Frame rate per second), når din du køber din nye skærm.

Responstid

Du skal altid gå efter skærme med 1 ms. responstid, der er ingen undskyldning for ikke at købe en skærm med 1 ms. responstid, da det nærmest ikke koster ekstra.

En god responstid giver bare en bedre gamingoplevelse og du får ikke problemet med input lag.

Helt teknisk, så måles responstiden ved at se på hvor hurtigt det tager for pixels i skærmen at skifte fra den ene farve til den anden. Det er en vigtig parameter når vi ser på den overordnede billedkvalitet.

De eneste som køber skærme med højere responstid, er folk som ikke ved hvad det betyder.

Skærm størrelse

Nogle mener at der ikke er noget som er rigtig eller forkert, når vi snakker om skærm størrelse, da det er en individuel smagssag. Det er jeg dog langt fra enig i.

Til Counter Strike og andre FPS-spil er alt under 22 tommer og alt over 27 tommer helt forkert. Hvis du sidder på en mindre skærm så får du ikke det hele med, og sidder du med en kæmpe 38” curved skærm, så kan du overhovedet ikke overskue det.

Personlig foretrækker jeg 24”, men en 27” kan også gå an.

Opløsning

Her skal du som minimum gå efter Full HD med den klassiske opløsning på 1920×1080 px – Den kendes også som ”1080p”.

LED eller LCD

Svaret er altid LED, så det er faktisk et åndsvagt spørgsmål.

Kurvet eller flad skærm?

CSGO og andre FPS-spil bør altid køres med en flad skærm. Kurvede skærm er typisk større end 27” og curve-effekten giver på ingen måde nogle konkurrencemæssige fordele, tværtimod.

Spiller man hyggespil som fx Minecraft, World Of Warcraft eller lignende, så er en Curve-skærm helt sikkert dejlig og giver en god spille-oplevelse, men derudover bidrager det ikke med noget konstruktivt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *