CS:GO settings – De bedste indstillinger i CounterStrike

Mange søger efter de perfekte settings til CounterStrike, i håbet om at kunne performe bedre i de vigtige competetive-kampe, og stige i rank. Det giver god mening, og personligt er jeg også tilhænger af, at man bør optimere alle de steder man kan. Hvis man bare er en smule seriøs med CounterStrike, bør man have et forhold til sine settings, og forstå hvad de betyder for spillet.

Inden jeg starter på den komplette gennemgang, er det vigtigt at man forstår, at der ikke findes et sæt settings som alle bør kopier. Der er forskellige faktorer, som spiller en rolle i forhold til hvilke settings man bør spille med. Selvom det ville være dejlig nemt, så bør man indstille sine settings i forhold til præferencer og computer set-up.

Der er uden tvivl noget at hente ved at have de rigtige settings, men du rykker ikke fra Silver til LEM med nye og bedre settings.

Læs også: Bliv en bedre CS-spiller med ordentlig gaming-udstyr.

Har man hverken forståelse eller erfaring med CS:GO settings, anbefaler jeg helt sikkert, at man starter ud med at kopier nogle andres settings.

Gennemgang af CS:GO indstillinger

Selvom man har en monster computer, som sagtens kan køre CS:GO med alle settings på max, er det langt fra nødvendigt.

Jo lavere settings , jo højere FPS kan man spille med i CS:GO, det er meget simpelt. En god og stabil FPS er langt vigtigere end flot grafik.

Global Shadow Quality:
Her ser man typisk 2 ting, enten spiller man med denne indstilling på høj eller lav. Kvaliteten på skygger er en af de indstillinger, som sluger meget FPS, og bør derfor kun være på høj, hvis man har en god gamer computer.

Fordelen ved at have denne på “High”, er at skyggerne bliver pænere, mere detaljeret og man kan se spillernes skygge på længere afstand.
Selvom min computer sagtens kan køre med max i Shadow Quality, har jeg vurderet, at det ikke hjælper mig og mit gameplay. Derfor spiller jeg med den på “Low”.

Model/Texture Detail:
Her handler det om kvaliteten af detaljerne på alle spillets 3D-modeller, og er min optik en fuldstændig ligegyldig setting. Det er ikke en særlig krævende setting, men man kan virkelig næsten ikke se forskel på “Low” og “High”. Derfor har jeg altid denne på det laveste. Prøv selv at sætte den til både lav og høj, og se om du kan spotte forskellen.

Effect Detail:
Denne indstilling styrer, hurtigt forklaret, hvor smukt spillet ser ud. Nyder du at se detaljerne på skyerne, de henstillede biler osv, samt har du en god computer, så kør da endelig denne setting på max. I baner som eksempelvis Dust2, er forskellen ærlig talt ikke særlig stor på lav og høj, og du bliver ikke en bedre spiller af at CS:GO bliver pænere.

I større baner, hvor man kan blive udsat for nogle long-range situationer, kan Effect Detail godt have en betydning. Denne indstilling styrer nemlig, hvor langt fra en spillers synspunk, at spillet skal begynde at tegne modeller. Har man den på lav i eksempelvis Cobbelstone, kan man risikere at spillere lige pludselig popper frem, når man står langt væk.

Shader Detail:
Denne indstilling skal altid være på det laveste. Det den primært styrer er udseendet på fliser og refleksioner fra glas og vand. Er den sat til høj, kan det skabe problemer med at se igennem glasruder, hvilket ikke er optimalt til baner som fx Nuke. Generelt er refleksionerne bare forstyrrende.

Her ses vandet i Aztec med “Very high” Shader Effect.

Og her ses vandet i Aztec, med shader effekt på “Low”.

Multicore Rendering:
Denne skal altid være “Enabled”, da den tillader at CS:GO må bruger mere end 1 Core fra din computers CPU(såfremt det er muligt). Det betyder bedre FPS, og det er altid godt.

Multisampling Anti-Aliasing Mode:
Denne setting tærer utrolig meget på spillets FPS, hvilket aldrig er godt. Indstillingen gør kanter osv. pænere og blødere kigge på, og får teksturer til at fremstå pænere og mere realistiske. Spillet bliver særdeles pænere jo højere denne setting er, men CS:GO ser ikke dårligt ud når den står på “none”. Har du en god PC kan man godt forsvare at stille den på “2x”.

Texture Filtering Mode:
Denne feature går ud på at fortælle dit system forskellen på teksture, når de er langt væk og når de er tæt på. Igen, så er forskellen på høj og lav, ikke særlig mærkbar når man spiller. Derfor har jeg min på “Bilinear”. Sætter man den på “Anisotropic”, må man forvente at det sluger lidt af ens FPS.

FXAA Anti-Aliasing:
Denne påvirker også din FPS negativt og bør, i min optik, altid være “Disabled”. Når den er aktiv, SKAL den finde ALLE spillets kanter og gøre dem blødere, også dem som ikke bliver fundet af MAAM. Der er mange tusinde kanter, derfor er det en tung opgave for din computer, som æder på FPS’en.

Men endnu engang, er det fuldstændig irrelevant for dig og dine CS:GO skills, derfor spiller jeg uden.

Wait for Vertical Sync:
Det er en forholdsvis teknisk indstilling, og både “Disabled” og “Enabled” har hver sine fordele og ulemper. Men et generelt tip, som passer til de flester, er at have den “Disabled”, da den ellers sætter en grænse for din FPS.

Skal man bruge Vsync, skal man være klog omkring valg af skærm og brugen af “fps_max”, da det ellers kan give problemer med input-lag.
Jeg spiller med dette slået fra, ligesom langt de fleste, da jeg ikke har formået at lave den forbedring som nogle påstår de oplever med “Triple Buffered”.

Motion Blur:
Gør dig selv en tjeneste, og slå det lort fra. Det gør kun så man ikke kan se, når det er vigtigt at kunne se.

Vælg det som fungerer for dig

Tag det jeg har skrevet i overstående afsnit med et gran salt, da det blot er min subjektive mening om CS:GO settings. Mange af indstillingerne kan man ligeså godt have på “High”, jeg er blot ikke så imponeret af flotte detaljer in-game. Men har du en skod computer, så er dine indstillinger nødt til at ligne mine.

Her er en video gennemgang af de forskellige settings, med masser af billeder. Og så har forfatteren desuden også en anden mening end mig, når det kommer til grafik, effekter og detaljer.

Skriv gerne en kommentar med hvilke settings du spiller med, og hvorfor. Har du spørgsmål, eller “guldkorn” du gerne vil dele, så skriv det i kommentarfeltet herunder 🙂

13 tanker om “CS:GO settings – De bedste indstillinger i CounterStrike

 1. Allan Svar

  Hej,

  Når min søn spiller CSGO via kabel bruger spillet alt internet i huset.
  Vi har en 300/300 forbindelse, så hvordan kan det hænge sammen!

  Mvh Allan

  • Mark Indlægs forfatterSvar

   Hej Allan
   Det tror jeg ikke har noget med hverken CS:GO settings eller CS:GO spillet generelt at gøre. Det lyder meget mystisk, da det burde være umuligt for et spil som CS:GO at nedlægge resten af husets internet. Det er formentlig et problem som ligger hos jeres internetudbyder.

 2. tdawg Svar

  Det din internet udbyder 100 procent. ring til dem. cs tager max 2-4mbit at spille , måske meget lavere..

 3. Patrick Svar

  Skal man kun slå vsynk får ingame eller skal man også gøre noget i Windows eller invidia

 4. Rolf Svar

  Hej.
  Jeg har en kammerat der har ændret indstillinger på grafikkort så grafikken er blevet “ringere” i cs go. Han kan ikke forklare hvad han har gjort. Det skulle få spillet til at køre bedre. HP, Money, våbenikoner osv har fået en lysende lyseblå farve. Er det noget nogle kender til? Håber mit spørgsmål er forstående. 😀
  Rolf.

 5. Ole Svar

  Hvordan slår jeg fra i Csgo så jeg ikke kan hører de andre spiller.

  • Johannes Svar

   Indtast i Konsol: voice_enable 0

  • Jakob Svar

   Scoreboard frem og højreklik på så kommer der et lydikon frem som du kan tænde og slukke for de andre (trælse) medspillere

 6. Charder Svar

  Min søn har skrevet noget i CSGO som nu medføre at han løber langsomt, ved du noget som kan ændre dette så han igen løber så hurtigt som alle de andre?

 7. niclas Svar

  vis du åbner tavlen med spillernes navne og score og så trykker du ventra eller højer mus en gang over navnet du vil mute

 8. Anja Svar

  Jeg har problem med forbindelsen.
  Jeg har testet ping, internetforbindelsen, kabler, fjernet background filen under en mappe, reindstelleret, testet netkortet med et andet netkort, men intet virker,. jeg mangler ingen filer at indstallere, nogen forslag på hvorfor jeg mister forbindelse?

 9. Silas Svar

  Ved mig når jeg spiller så står de rigtige navne der ikke og jeg har prøvet at genstarte min computer men det virker stadig ikke 🙁 Det startede idag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *