Du kan ikke investere med en rodet økonomi

Er du interesseret i investering og økonomisk uafhængighed, så er første skridt at få styr på din privatøkonomi. Hvis du ikke kan formå at holde styr på din egen økonomi og dine budgetter, så er du ikke klar til at rette blikket mod investeringsverdenen.

få styr på din privatøkonomi

Du har styr på din økonomi, når du hver måned har 100% styr på dine faste udgifter og indtægter, samt nogenlunde styr på hvad du hver måned bruger på mad, tøj og “sjov”.

Ingen opsparing = Ingen investering

Når du har styr på det, så har du et klart overblik over hvor mange midler du har til rådighed til at investere for. Vi anbefaler dog at du inden du begynder at investerer, opbygger dig en pengebuffer på 50-100.000 kr. så du ikke er hjælpeløs, hvis nu fx din bilmotor skal skiftes, eller lignende.

Har du ikke den nødvendige opsparingen til at kunne håndtere uforudsigelige problemer, kan du være nødsaget til at låne i banken, hvilket altid vil være en dårlig investering, når det er til forbrug.

Brug banken

Er økonomi ikke din stærke side, så er der ofte hjælp at hente i banken. De har nogle gode redskaber i form af budgetter og tabeller, som du kan bruge til at få overblik over dine indtægter og udgifter.

I mange tilfælde, kan man også få hjælp af sin bankrådgiver til at få sat sin økonomi i system. Det koster ikke noget at spørge om hjælp.

Glem alt om drømmebilen og store flasker

Det er aldrig forbudt at drømme, men er man seriøst omkring det at blive økonomisk uafhængig, så bør man ikke bruge sine hårdt tjente penge på at imponere venner og bekendte med flotte biler og dyr champagne.

De fleste bliver overrasket, når de får indblik i hvor mange penge de hvert år bruger på åndsvage ting som fx byture og hurtige biler. Hvis du de næste 5-10 år i stedet investere pengene i aktier, ejendomme eller lignende, vil du med garanti få råd til en endnu hurtigere bil, drømmeferien og drømmeboligen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *