Øg din Investeringskapital – En guide til privatpersoner

Når du som privatperson har lagt en investeringsplan, som har vidst sig at være lønsom, så gælder det om at få opbygget endnu mere kapital, som kan få snebolden til at rulle hurtigere.

Uanset hvad din investeringsplan indebærer, så er det sjældent en god ide at geare sine private investeringer, med lån, bull- og bearcertifikater eller hvad der nu findes af andre gearingsprodukter. Det anbefales derimod at man går langsommere, men mere stabilt til værks.

3 tips til hvordan du får flere penge at investere for

Uanset om du er 20 eller 40 år gammel, så er det ikke for sent at komme i gang med at investere og udnytte den fantastiske effekt at renters rente.

Jo flere penge du kan afsætte til at investere for, jo mere afkast kan du genere og jo hurtigere kan du blive økonomisk uafhængig (hvis det er dit mål).

Skru ned for dit forbrug

Den første metode til at øge sin investeringskapital er naturligvis at gå sit forbrug igennem for de sidste 3,6 eller 12 måneder og se om der ikke er nogle poster hvorpå man burde være mere sparsommelig.

Selve øvelsen med at gennemgå sit forbrug, vil for mange være en øjenåbner, da det tegner et billede af ens økonomi som man formentlig ikke selv kan genkende. Mange bliver overraskede over hvor mange penge de bruger på fx tøj og restaurant besøg om måneden.

Der kan være mange tusinde kroner at spare her, men det er ikke nødvendigvis en let opgave, og man skal også passe på at man ikke sparer så meget at livet bliver surt.

Tjen ekstra penge på dine talenter

De fleste arbejder typisk 37 timer i ugen, hvilket skaber den indkomst som man lægger sine budgettet ud fra. Men hvis man har mulighed for at tjene endnu flere penge ved at arbejde flere timer, eller optimere arbejdsopgaverne, så er der rigtig mange penge at tjene her.

Medmindre man er en meget travl person med mange forpligtelse til fx sin familie, kan man formentlig godt oppe sin arbejdsindsats med 13 timer om ugen og derved komme op på 200 timer i måned. Tjener du 150 kr. i timen, så er det 7800 kr. før skat ekstra i måneden, som kan gå udelukkende til investeringskontoen.

Udover at man naturligvis bliver betalt for sin ekstra indsats, så er hårdt arbejde med til at opbygge den disciplin, som de fleste selvgjorte millionærer besidder.

Har du ikke mulighed for at tage ekstra timer på dit nuværende job, så kan du evt. forsøge at arbejde som freelance i weekender og om aftenen. Er du fx en dygtig elektriker, tømrer, IT-kyndig eller lignende kan du nemt finde betalte opgaver på fx lokale Facebookgrupper og lignende steder.

Denne metode har for mange været starten på en rejse som selvstændig, der i mange tilfælde også øger ens timeløn markant.

Udlej et værelse

Uanset om du har dit eget hus, ejerlejlighed eller sidder til leje, så kan det være en mulighed at udleje et værelse eller en hel etage. Hvis du ikke er skræmt af tanken om at være udlejer og har nok plads som du kan undvære, så er det en nem måde at tjene 3000-5000 kr. ekstra i måneden.

De første 24.000 kroner, som du tjener på at udleje et værelse, skal du ikke betale skat af!

Sælg ud af dine ting

Du skal ikke nødvendigvis gå ud og sælge alt hvad du ejer, for at få mere kapital at investere for, men mange har fx en gammel smartphone, en tablet eller lignende som de aldrig bruger og lige så godt kan sælge.

De fleste kan skrabe overraskende mange penge sammen ved at sælge ud af gamle ting, som bare ligger og fylder. Udover at give dig flere penge at investere for, så er der også personer derude som have stor gavn af tingene og man gør fx derfor også en ”grøn” indsats ift. genbrug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *