CS:GO – VAC-ban og andre straffe i Counterstrike

Nogle bliver forvirret, når de modtager et ban enten i form af en competetive-cooldown, eller endnu værre, et VAC ban. Ja og så er der selvfølgelig dem, som godt ved de har lavet noget lort, og er nødt til at betale prisen.

Har du modtaget en straf på din CS:GO account, og er nu i tvivl om hvad du skal gøre? Så læs med i dette indlæg om penalties i CounterStrike.

VAC-ban i Counterstrike

Hjælp jeg er blevet VAC-bannet! Lyder det ofte i diverse forummer på nettet. Desværre er der ikke meget hjælp at hente, hverken her på Nxtgen.dk eller andre steder. Steam Support kan faktisk ikke engang hjælpe dig. Et VAC-ban er ikke til forhandling, og har du modtaget et, så er det bare ærgerligt.

Dette er en udtalelse fra Steam’s egen support.

Er man blevet uretfærdigt banned, hvilket i mine ører lyder meget usandsynligt, så hjælper det altså ikke at kontakte Steam Support. Man kan blot vente og håbe på, at Vacbannet forsvinder. Men helt ærligt, hvilken CS:GO-spiller har tålmodighed til det? Man må bare hive dankortet frem, og købe en ny CD-key.
Men hey, så kan man hygge sig nede i de lave ranks, indtil man bliver placeret rigtigt igen 🙂

Sådan burde det se ud når man er VAC-bannet, det er dog ikke noget jeg selv har prøvet. Billedet er fundet på Google.

Konklussion: Valve’s Anti Cheat(VAC), er et yderst effektivt værktøj, som har været tilstede i rigtig mange år. Snyder man åbenlyst, er man formentlig bannet i løbet af en uges tid. Trods det, møder man overraskende ofte hackere i Matchmaking. Er man ligeglad med de 100-200 kroner en ny account koster, kan man jo i princippet bare blive ved med at købe en ny. Man kan dog ikke bruge Steam Mobile Authentication, med samme tlf. nummer, som er blevet brugt på en VAC-bannet konto.

Competetive cooldown

Spiller man competetive games i CS:GO har man sikkert også stiftet bekendtskab med Competetive cooldown. Det skal dog ikke forveksles med 24 timers pausen på de 10 placement kampe, man skal have i starten. Alle nye spillere kan kun vinde 2 competetive games om dagen, indtil de har vundet 10 games. Dette er normalt, og ikke noget man bør bekymre sig over.

Er man ikke længere en ny spiller, og har spillet adskillige competetive games, kan man blive straffet med cooldown af 4 årsager:

 • Man “leaver” inden kampen er færdig.
 • Man skyder sine teammates.
 • Man står “afk”(er ikke aktiv).
 • Man misbruger kick systemet – Man kicker for mange holdkammerater i adskillige kampe.

Competetive-cooldown er delt op i 4 “levels”, og kan vare fra 30 minutter til 7 dage. Man stiger et level hver gang man bliver smidt ud på grund af ovenstående årsager.

 • Level 1 – 30 minutter.
 • Level 2 – 2 timer.
 • Level 3 – 24 timer.
 • Level 4 – 7 dage.

Lad os sige, at man er på level 4, så er man selvfølgelige nødt til at vente de 7 dage. Når man spiller igen, skal man vente/spille i 7 dage uden at lave ballade, for at falde til level 3. Derefter skal man igen spille 7 dage uden uheld, for at falde til level 2, osv.

Derfor er der god grund til at tage sine kampe seriøst, og opføre sig ordentlig. Personligt har jeg kun præsteret at komme op på “level 2”, det kan jo smutte for selv den bedste. 🙂

Overwatch ban

CS:GO tilbyder en feature, som formentlig er skabt, for at aflaste deres egne medarbejdere. Overwatch er noget som udvalgte CS:GO spillere for lov at deltage i. De udvalgte spillere, skal gennemse kampe, hvori en person gentagne gange blev reported for enten hack eller griefing. Disse kvalificerede seere, skal så vurdere om “The Suspect” rent faktisk hackede eller griefede på nogen måde.

Man kan modtage 2 forskellige straffe fra et overwatch ban:

 • Minorly disruptive: Modtager du denne straf, så er du skyldig i griefing. Det betyder at man ikke har opført sig ordenligt, været en pestilens for sine holdkammerater eller bevidst været skyld i at ens hold taber kampen.
  * Modtager man 2 af disse bans inden for 30 dages periode, så bliver man permanent banned.
 • Majorly disruptive: Du er blevet kendt skyldig i at snyde, og er nu blevet permanent banned. Har du modtaget denne straf, er der intet at stille op. Har man stadig lyst til at spille CS:GO, er man nødt til at lave en ny konto, og betale for Counterstrike endnu engang.

Har du erfaringer med at blive VAC-banned eller modtage competetive-cooldown, så del det gerne med os i en kommentar! 🙂

9 tanker om “CS:GO – VAC-ban og andre straffe i Counterstrike

 1. kim Svar

  Fedt lavet 🙂

 2. christoffer Svar

  er blevet banned 6 dage for at blive kicket for en kamp jeg selv bad om og blev kicket. Jeg gjorde intet forkert. Og alle gange indtil videre er jeg kun blevet bannet i en halv time. Hjælp

  • Mark Indlægs forfatterSvar

   Det lyder mærkeligt at du er gået fra at være bannet i 30 min. til 6 dage. Der plejer at være at nogle mellemtrin som fx 24 timer.
   Hvis man bliver kicked flere gange i løbet af en kort periode, så modtager man også ban.

   Selvom du siger at du ikke gjorde noget forkert, så er det altså bare forkert at sørge for at få sig selv kicked. Det synes jeg egentlig der er fint, for hold nu kæft hvor er det irriterende, når sådan en spiller ødelægger gamet for hele holdet.

   Når det så er sagt, så er der desværre absolut intet du kan gøre udover at vente de 6 dage.
   Når de 6 dage er gået, så skal du sørge for at du ikke bliver kicked i en periode på 7-14 dage, ellers får du igen 6 dages ban eller endnu længere.

  • joeyjoejoe Svar

   du bad om at blev kicket. derfor har du fået en cooldown

 3. Lars Nygaard Svar

  Min søn har ikke spillet i CS GO i flere år. Nu har han lige installeret det på ny computer, og kan konstatere at have en VAC Ban før sit første spil. Forstår ikke, hvorfor han er registreret med denne? Og hvad kan han gøre nu?

  • Mark Indlægs forfatterSvar

   Desværre kan han intet gøre. Når en account er VAC-bannet, så forbliver den VAC-bannet uanset om det 2,5 eller 10 år siden og uanset hvilken computer der logges ind på.

   Han har formentligt lavet noget “ulovligt” sidst han spillede, som han lykkeligt havde glemt. Så der skal laves en ny account, hvis han ville spille igen.

 4. Jesper Svar

  Min 15 år gamle steam account er lige blevet hacket lørdag aften. Søndag da jeg stod op, kan jeg se at nogen har spillet Rust på min konto, mens jeg har en ticket åben til Steam om at få min konto tilbage, og jeg har fået en VAC ban i spillet?!? Så det er ikke idiot sikkert. Min ticket har været åben i 24 timer snart, ingen svar fra Steam endnu.

 5. nicolai Svar

  Var blevet hacket, og da jeg kom tilbage til min profil havde jeg VAC ban, er der intet jeg kan gøre.

  • Mark Indlægs forfatterSvar

   Det ser man desværre ret ofte. Umiddelbart så er der ikke meget man kan gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *